Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
22:55

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпрянам розповіли, як не потрапити до рабства

|«« «« »» »»|

У Дніпрі за підтримки облдержадміністрації пройшла волонтерська акція "Подорожуй безпечно", де містянам розповіли, як уберегтися від торгівців людьми.

Як зазначила радник голови ДніпроОДА Ірина Грицай, ця проблема в останні роки актуальна для України, а особливо вона загострюється в період подорожей та відпусток.

«30 липня світ відзначає День боротьби з торгівлею людьми. Ця проблема - надзвичайно актуальна для України, тому що наша держава наразі перебуває у стані збройного конфлікту, а факти торгівлі людьми притаманні саме регіонам, де є подібні проблеми», - розповіла Ірина Грицай.

Під час акції «Подорожуй безпечно» юристи, соціальні працівники та волонтери розповіли мешканцям Дніпра, як не потрапити у пастку до торгівців людьми. Аби не стати жертвою трудового або сексуального рабства, фахівці радять дуже обережно ставитися до оголошень з пропозиціями роботи та ретельно перевіряти зазначену в них інформацію. Для цього можна зателефонувати на гарячі лінії правоохоронних органів чи соціальних служб.

«Важливий момент – до трудового рабства громадяни можуть потрапити не тільки за кордоном, але й в Україні. Аби запобігти цьому, на зустрічі з потенційними роботодавцями варто ходити зі знайомими та в жодному разі не надавати свої паспортні дані малознайомим рекрутерам», - зауважила Ірина Грицай.

За останні півтора роки на Дніпропетровщині лише офіційно постраждали від торгівлі людьми майже 20 осіб.

«За останні півтора року в області надали статус постраждалих від торгівлі людьми 18-ти громадянам. Такі люди отримують одноразову допомогу в розмірі трьох прожиткових мінімумів для працездатної особи - це більше п’яти тисяч гривень», - розповіла виконуюча обов’язки директора департаменту соцзахисту населення ДніпроОДА Валентина Сливна.

Під час акції патрульні поліцейські провели заняття з дітьми – докладно розповіли, як не потрапити «на гачок» до злочинців. Копи зазначають: проблема торгівлі людьми тривалий час дещо замовчувалася в нашому суспільстві - але тепер люди не соромляться і звертаються по допомогу.

«Поліція завжди готова виручити людей у найширшому розумінні: від пізнавальних ігор для дітей, де їм розкажуть про те, як уберегтися від торгівців людьми, до реальної допомоги постраждалим», - наголосила виконуюча обов’язки відділу ювенальної превенції Головного управління Національної поліції в області Ганна Карпеченкова.

Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми відзначається 30 липня з 2013 року. Саме тоді Генеральна Асамблея ООН ухвалила глобальний план протидії цьому явищу. План, зокрема, включає протидію торгівлі, переслідування злочинців та захист потрепілих.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті