Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
04:44

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Розчищення річки Мокра Сура врятує від підтоплень садиби тисяч людей

Розчищення річки Мокра Сура врятує від підтоплень садиби тисяч людей

До кінця літа ДніпроОДА планує завершити екопроект з розчищення річки Мокра Сура в селі Сурсько-Литовському Дніпровського району області.

Реалізація робіт врятує від щорічних весняних підтоплень господарства майже 5 тисяч місцевих мешканців та дачників, розповів голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Президент України Петро Порошенко неодноразово наголошував: життя у селах має бути таким самим комфортним, як і у містах. Саме тому ми на Дніпропетровщині зараз втілюємо екопроекти, до яких «руки не доходили» десятиліттями. Цьогоріч - це близько 20 екопроектів, які полегшать життя більш, ніж 100 тисячам людей», - розповів голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

Розчищення річки Мокра Сура у Сурсько-Литовському є одним з важливих проектів у цьому списку.

«Раніше все було покинутим, зарослим і нікому не потрібним. Тепер стане набагато комфортніше, затишніше, можна буде рибалити», - розповів мешканець Сурсько-Литовського Ігор Мамедов.

Через замулені береги навесні тала вода не потрапляла до річки, а затоплювала городи.

«Щовесни підтоплювало городи, з берегів йшла вода, річка була замулена. Тепер стане набагато краще, можна буде приїхати й відпочити, не боячись пожеж, адже очерет теж вичистили», - розповів дачник Петро Кобиляцький.

За словами будівельників, роботи з розчищення річки завершаться до кінця літа.

«Ми розчистили ріку, вирівняли берегову лінію, поглибили дно на ділянці майже в 700 метрів. Річка страждала від кар'єрів, що знаходяться неподалік, тому й стала більш мілкою. Тепер її ширина становитиме 16 метрів, глибина – 2,5 метри», - розповів підрядник Віталій Романенко.

Реалізація подібних екопроектів по різних районах області активно продовжується. Зокрема, нещодавно завершилася розчистка русла річки Бакаї Васильківського району - це врятувало від підтоплень більше 10 тисяч мешканців.




Gorod.dp.ua на Facebook.


рыбак  (14.06.17 16:27): видел своими глазами, вычистили и дно и камыши где как раз рыба отнерестилась. и вывалили все на берег. куда смотрит департамент экологии??? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті