Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
10:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На початку червня Дніпро вперше прийматиме фестиваль сучасного танцю та перформансу High Dance Dnepr Fest

На початку червня Дніпро вперше прийматиме фестиваль сучасного танцю та перформансу High Dance Dnepr Fest

4-7 червня у Дніпрі в рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця» відбудеться фестиваль High Dance Dnepr Fest. Він присвячений сучасному танцю та новому напряму в мистецтві – перформансу.

Про це на прес-конференції повідомив заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко.

«У всьому світі перформанс стає дедалі більш значущим. Це вже окремий вид мистецтва. Перформанс поєднує театр і елементи танцю. Дніпро, як прогресивне культурне місто, не може обійти світові тенденції. Тому в нас уперше буде організовано такий міжнародний фестиваль», – зазначив заступник Бориса Філатова.

High Dance Dnepr Fest продумували близько року. Влаштувати його допомагають ізраїльські митці.

«Я дуже радий, що ми організовуємо міжнародний фестиваль, і дуже вірю, що цей захід стане щорічним та привертатиме увагу поціновувачів такого мистецтва й просто людей, які цікавляться чимось новим», – сказав заслужений діяч мистецтв України та керівник Художньої ради при міському голові Григорій Гельфер.

Фестиваль триватиме три дні. 4 червня, о 16.00, у парку ім. Шевченка відбудеться вистава-перформанс «Дуель. 5 соло» Антона Овчиннікова.

6 червня, о 19.00, у Дніпровському академічному театрі драми та комедії містяни зможуть побачити ще один перформанс «Дзеркало». У ньому візьме участь італійський танцюрист Альберто Гнола.

«Це дуже класно, що люди з Європи погоджуються їхати працювати сюди. Мені здається, що для нас це великий прорив, адже зазвичай всі звикли виїздити на роботу до Європи. А нині все змінюється», – зазначила авторка проекту «Дзеркало» Тамара Максименко.

«Я зустрів Тамару кілька місяців тому. Вона розповіла мені про цей фестиваль, і я одразу повірив їй, її енергії, тому вирішив приєднатися. Цей проект мені видається дуже цікавим», – сказав Альберто Гнола.

7 червня, в заключний день фестивалю, о 18.00 у музеї «Літературне Придніпров'я» відбудеться презентація проекту «Шулхан Арух» авторки Тамар Рабан.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті