Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
10:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі в рамках місячника боротьби з туберкульозом працюють пересувні флюорографи

У Дніпрі в рамках місячника боротьби з туберкульозом працюють пересувні флюорографи

У Дніпрі в рамках місячника боротьби з туберкульозом працюють пересувні флюорографи.

Про це під час прямої телефонної лінії 29 березня повідомила головний позаштатний фтизіатр департаменту охорони здоров'я населення Дніпровської міської ради Наталія Бутковська.

Вона зазначила, що за 9 днів за допомогою пересувних флюорографів обстеження пройшли 720 осіб: у чотирьох виявлено підозру на туберкульоз, у 67 – різні патології.

«У місті триває місячник боротьби з туберкульозом, в рамках якого у різних районах Дніпра працюють пересувні флюорографи. Зробити безкоштовну флюорографію можуть усі охочі з 8.30 до 13.30. Такі флюорографи за різними адресами функціонуватимуть до 14 квітня», – зазначила Наталія Бутковська.

За її словами, захворюваність на туберкульоз у місті 2016 року знизилася на 16% у порівнянні з 2015-м. Загалом за останні роки вдалося досягти позитивних результатів – відзначається стабілізація захворюваності на сухоти.

«За минулий рік у місті нові випадки туберкульозу виявлені у 511 осіб. Загалом наразі на диспансерному обліку з активною формою туберкульозу перебувають 707 осіб. Усі необхідні препарати для лікування вони отримують абсолютно безкоштовно», – наголосила позаштатний фтизіатр департаменту.

Також вона зазначила, що основним завданням наразі є перервати ланцюжок «хворий з відкритою формою – здорова людина».

У деяких людей хвороба може протікати без жодних симптомів. У такому разі виявити туберкульоз можна лише при профілактичних оглядах. Часто у хворих можуть проявлятися такі ознаки сухот як кашель упродовж 3 тижнів, підвищена втомлюваність, зниження апетиту, збільшене потовиділення, підвищення температури тіла, зменшення ваги. При цих симптомах необхідно обов'язково звернутися до сімейного лікаря, який призначить рентгенологічне обстеження та дослідження мокроти методом мікроскопії, а за необхідності направить на консультацію до фтизіатра.

За словами позаштатного дитячого фтизіатра департаменту Ірини Данилишиної, дитячому туберкульозу передує контакт дитини з дорослим, який має активну форму цієї хвороби.

«Підліткова захворюваність на туберкульоз теж знизилася: вона вчасно виявляється, запущених форм немає. Усім дітям упродовж року роблять тест на туберкульоз. За динамікою проби Манту лікар-фтизіатр визначає групу ризику і – в разі необхідності – призначає додаткове обстеження. З початку року туберкульоз виявлений у 7 дітей та 3 підлітків. Нині на лікуванні перебувають 13 дітей та 7 підлітків. У центрах первинної медико-санітарної допомоги наявні вакцини БЦЖ», – додала Ірина Данилишина.

Gorod.dp.ua на Facebook.


poet  (30.03.17 09:31): Зачем эти пункты? Есть больницы, поликлиники - приходя туда сделать флюрографию, к тебе сразу вопрос: а, вы с какого района?это не наш район не сделаем или 50,00 грн (на пленку)!
К чему я это! Поставьте медиков на место, чтоб флюшку делали всем бесплатно и без разделения людей на район, город, страна, планета и тогда с тубиком может быть лет через 5 можем покончить, и доп. средства на такие акции не нужно будет выделять. (Это про города, в село да машины стоит направлять), а так пиар и отмывка денег!
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті