Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
00:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Напередодні Євробачення європейські колеги навчали дніпровських поліцейських мирно вирішувати протести

Напередодні Євробачення європейські колеги навчали дніпровських поліцейських мирно вирішувати протести

Під час тренінгу фахівці Консультативної місії Євросоюзу та чеської поліції на практичних прикладах вчили дніпропетровських поліцейських, як під час мітингів використовувати переговори та вступати з протестувальниками у діалог для мирного врегулювання конфліктної ситуації.

Для наочності «учням» запропонували провести переговори з людьми, які вийшли на мітинг. Дніпропетровські поліцейські пояснили їм, що їх дії не відповідають чинному законодавству та попросили розійтися. Всі, крім однієї людини, погодилися. До порушника правоохоронці були змушені застосувати силові методи.

Така практика була розроблена більше десяти років тому в Німеччині та Швеції, і зараз широко застосовується в країнах ЄС.

– Цей метод є ефективним засобом зменшення насильства під час великого скупчення людей, наприклад, під час демонстрацій або футбольних матчів. Співробітники поліції патрулюють невеликі групи в натовпі та для кращої видимості одягнені у жовті жилети замість звичайної форми. Вони підтримують контакт з людьми, пояснюючи права та обов’язки учасників масового заходу. Встановлюючи діалог із громадянами під час великих зібрань, співробітники поліції зменшують ризик ескалації насильства та запобігають конфронтаціям – розповів тренер з питань охорони громадського порядку КМЄС Некулай Опреа.

– Метод діалогу із натовпом базується на припущенні, що найбільш ефективним способом уникнення насильства є побудова довірливих відносин із громадськістю, а от використання більш жорстких методів припустиме тільки в разі абсолютної необхідності – підкреслив він.
Дніпро стало наступним містом після Харкова, Хмельницького та Львова, поліцейські якого взяли участь у чотириденному навчанні.




Gorod.dp.ua на Facebook.


asd  (25.03.17 09:37): Ага, Еврома сама гуманнность... Резиновые пули, газ, дубинка, Франция, Германия, Греция, Польша... Сплошной гуманизм. Відповісти | З цитатою
Чудик  (24.03.17 20:36): Ну да, в Германии будет полиция разговаривать с ними. Отоварят п ополной. Відповісти | З цитатою
Шо уже  (24.03.17 15:32): Разве в Днепре будет Евровидение? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті