Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
00:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Керівництво Кам`янського звернулось до Кабміну стосовно ситуації на ПАТ «ДМК»

Керівництво Кам`янського звернулось до Кабміну стосовно ситуації на ПАТ «ДМК»

Через критичну ситуацію містоутворююче підприємство Каменського не змогло в повному обсязі сплатити податки до місцевого бюджету, що поставило під загрозу виплату зарплат працівникам бюджетної сфери.

Ситуацію з виплатою зарплат працівникам бюджетної сфери у Кам'янському прокоментував перший заступник міського голови Олександр Чернишов.

«На сьогоднішній день заробітну плату працівникам сфери освіти й охорони здоров'я за лютий 2017 року виплачено в повному обсязі. Ми закрили заробітну плату відповідно до нарахувань. У той же час, триває робота з виплати заробітної плати працівникам інших бюджетних установ. Із цією метою оформлюється договір з органами Держказначейства на покриття тимчасових касових розривів місцевого бюджету за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку. Таким чином, планується виплатити зарплату всім працівникам бюджетної сфери до 7 березня, як це й передбачено колективними договорами.

Такі складні обставини пов'язані з критичною ситуацією, що склалася на містоутворюючому підприємстві – ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат». Минулого місяця підприємство не змогло у повному обсязі сплатити податок за землю та податок на доходи фізичних осіб. Станом на 1 березня загальна сума поточної заборгованості ПАТ «ДМК» зі сплати податкових зобов'язань до місцевого бюджету становить близько 22 мільйонів гривень.

Разом з тим, міською владою підготовлено та направлено листи до Кабінету Міністрів та Головної фіскальної служби України щодо критичної ситуації, яка склалася на підприємстві, та проханням про відшкодування частини податку на додану вартість ПАТ «ДМК», підтвердженого податковою інспекцією. Перерахована частина коштів із держбюджету піде на поповнення обігових коштів, які планується направити на погашення заборгованості із зарплат працівникам ПАТ «ДМК», розрахунки за енергоносії, закупівлю сировини, погашення заборгованості перед місцевим бюджетом тощо», – зазначив Олександр Чернишов.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті