Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
15:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Які спеціальності користуються найбільшим попитом у Придніпров'ї

Які спеціальності користуються найбільшим попитом у Придніпров'ї

Сьогодні – останній день, коли можна було подати документи на вступ до вишу. На вчора в області зареєструвались 116,5 тис. абітурієнтів. Де хоче вчитися молодь, розповіли в департаменті освіти та науки облдержадміністрації.

Правознавство, міжнародні відносини, менеджмент, економіка та інформаційні технології. Це спеціальності, що користуються найвищим попитом серед абітурієнтів. Тут конкурс від 35 до 16 вступників на 1 бюджетне місце.

«Цьогоріч традиційно величезний попит серед абітурієнтів на гуманітарні спеціальності. Наприклад, конкурс на правознавство доходить до 35 осіб на місце. Такий ажіотаж невиправданий, адже роботодавці шукають найчастіше фахівців з технічних спеціальностей», - зазначають у департаменті.

Найомріянішим вишем регіону традиційно залишається Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара. Тут бажає вчитися найбільше абітурієнтів. Туди вже подано 24,5 тисячі заяв. Серед лідерів — Криворізький національний університет — 11 тисяч заяв та Національний гірничий університет — майже 9 тисяч заяв.

Цьогоріч до вишів нашого краю вже подали заявки на вступ більше 2 тисяч абітурієнтів з Донецької та Луганської областей.

Прийом документів на вступ до вищих навчальних закладів тривав до 18 години 27 липня.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті