Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
21:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині активно розвивається скаутський рух

|«« «« »» »»|

На Дніпропетровщині запрацював перший скаутський табір. Відкрили його на базі дитячого оздоровчого центру соціальної реабілітації санаторного типу «Перлина Придніпров`я».

Відсьогодні та протягом десяти днів перші 20 скаутів пройдуть справжній курс виживання та молодого бійця. Допомагатимуть їм студенти Дніпропетровського педагогічного коледжу. Більшу частину свого перебування діти проводитимуть на природі, житимуть у палатках, будуть вчитись виживати на відкритій місцевості, розводити вогнище, готувати їжу, також пройдуть різноманітні тренінги і курси, зокрема «Молодого лідера», навчаться бути згуртованими та самостійними.

Робота проводиться у рамках програми «Я – скаут», яку запровадили за ініціативи та підтримки голови облради Гліба Пригунова. Її мета – дати дітям нові знання та загартувати їх фізично, розвивати у них партнерство, ініціативність, відповідальність, самостійність, самодостатність та інші риси, які знадобляться у дорослому житті.

«Скаутинг – це виховна система, який допоможе дітям у майбутньому стати самодостатніми дорослими людьми. Після перебування у скаутському таборі ви змінитесь, станете ще біль цілеспрямованими, навчитесь працювати над собою, у команді, зрозумієте, що таке справжня братерська підтримка. Я бажаю, аби у подальшому ви все робили усвідомлено та виважено, стали гідними українцями і справжніми патріотами. Для цього зараз потрібна лише палатка, річка, чисте повітря та дружня команда однодумців», - звернувся до скаутів Гліб Пригунов.

Програма розрахована на 3 літні зміни, до неї планують залучити більше 200 дітей. Її побудували на основі скаутського методу, який передбачає щоденні заняття – два модулі по 1,5 години (за рахунок годин гурткової роботи).

Серед базових напрямків програми: патріотичне виховання та формування громадської свідомості, - здоровий та активний спосіб життя, природознавство рідного краю, основи самоуправління та лідерства, школа виживання в умовах природного довкілля, духовний та соціальний розвиток особистості.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті