Такі дані оприлюднив УКАБ за результатами опитування, що провела асоціація наприкінці квітня, передає УНН.
Згідно з результатами опитування, 47% респондентів планують менше купувати м’яса на Великодні свята, а біля 40% споживачів витратять стільки ж само коштів, як і минулого року.
Загалом, за підрахунками експертів, за найближчі свята українці з’їдять 31 тис. тонн м’яса, що становить дві третини всього м’ясного експорту за перший квартал 2016 року.
Згідно з нормативами, встановленими Всесвітньою Організацією Охорони Здоров’я, добова норма споживання м’яса становить 0,2 кг на людину, у той же час на травневі свята українці збираються спожити 0,72 кг на людину за добу, що майже в чотири рази перевищує встановлені норми.
Частка яловичини в структурі споживання, відповідно до результатів дослідження, зменшилась до 9% (у 2015 — 16%). Трохи більше половини респондентів (53%) планують купити свинину, курятину — 18%.
Водночас, за словами експерта аграрних ринків УКАБ Аліни Жарко, ціни на свинину та птицю подорожчають, а вартість яловичини — залишиться без змін.
“Традиційно перед святами м’ясо дорожчає. Ціни на свинину підвищаться на 6-7%, а м’ясо птиці подорожчає на 7-8%. Вартість яловичини залишиться без змін, що пов’язане з низьким попитом на цей вид м’яса”, — повідомила вона.
![]() |
Gorod`ській дозор |
![]() |
Фоторепортажі та галереї |
![]() |
Відео |
![]() |
Інтерв`ю |
![]() |
Блоги |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
![]() |
Погода |
![]() |
Архів новин |