Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
12:07

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Вдови чорнобильців та ті, які через катастрофу втратили здоров’я - отримають матеріальну допомогу

Вдови чорнобильців та ті, які через катастрофу втратили здоров’я - отримають матеріальну допомогу
До 30-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС з міського бюджету матеріальну допомогу по 1,5 тисячі гривень отримають 1088 вдів (вдівців) померлих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Ще 1158 інвалідів-чорнобильців отримають 750 гривень.

Про це стало відомо під час наради, яку провела заступник міського голови Світлана Єпіфанцева.

«Вже розроблено план заходів з підготовки та відзначення у Дніпропетровську 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи. Усі профільні міські служби активно долучаються до підготовки відповідних заходів. Традиційно напередодні пам’ятної дати з чорнобильцями зустрінеться керівництво міста. Ввечері 25 квітня біля пам’ятника «Чорнобильський дзвін», що у сквері Героїв, планується провести акцію «Запали свічку», - зазначила Світлана Єпіфанцева.

За її словами, безпосередньо 26 квітня традиційно у Свято-Троїцькому кафедральному соборі відбудеться панахида по загиблих і померлих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Після цього хресним ходом усі учасники рушать до пам’ятника «Чорнобильський дзвін», де проходитиме церемонія покладання квітів.

Загалом в рамках відзначення 30-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС у бібліотеках міста будуть проведені тематичні виставки, фотовиставки, літературно-мистецькі вечори «Біль Чорнобиля з роками не згасає», літературні години «Чорнобиль – біль України».

У навчальних закладах відбудуться уроки мужності, круглі столи, конференції, присвячені трагічним подіям на Чорнобильській атомній електростанції.

Вже зараз і до 29 квітня у центрах первинної медико-санітарної допомоги проводяться медичні огляди та лікування інвалідів Iгрупи-ліквідаторів, а також медичний огляд та обстеження мешканців, які постраждали внаслідок Чорнобильської аварії.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Светлана  (19.09.16 09:54): Надоела эта власть со своим ВРАНЬЕМ!!!Моя мама,как вдова Чернобыльца каждый божий год получает по 500грн. В этом году получила такую же сумму. Відповісти | З цитатою
брехня  (15.04.16 15:22): брехня 465 грн Відповісти | З цитатою
тётя Ванга  (12.04.16 16:33): Святая Света! Каннонизировать! Відповісти | З цитатою
!!!  (12.04.16 15:17): Какая хорошая женщина!
Подачки !! В однин её по тридцать таких чернобыльских пособий в месяц уходит! Шо такое щас 1500???
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті