Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
11:46

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровську вперше в історії міста пам’ять героїв Крут вшанували масштабним заходом під відкритим небом

|«« «« »» »»|

У День пам’яті героїв легендарної битви на Соборній площі, під пам’ятником Дмитру Яворницькому зібралися школярі, студенти та громадські активісти.

Як усе відбувалося майже сто років тому – найгостріші моменти бою під Крутами відтворили учні Дніпропетровського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Пам'ять тих, хто в різні роки боровся за свободу України вшанували хвилиною мовчання.

«Зараз мрія кожного українця – відновлення миру. Аби їхніх міст ніколи не торкалася війна. Саме тому ми приділяємо велику увагу вихованню нових поколінь українців. Адже необхідно навчати їх любити свою країну, шанувати рідну землю та берегти мир у всьому світі. Це мета, яку спільними зусиллями ми обов’язково досягнемо», - зазначила в.о. заступника міського голови Олена Молошна.

Восьмикласник Андрій Козін добре розуміє вчинок героїв Крут. Хлопець впевнений, що захищати рідну землю – обовязок кожного громадянина. «Аби жити вільно. І щоб ніхто не міг диктувати – що робити. Аби відчувати себе щасливим у свої країні. Ті, хто боровся під Крутами – вони дуже любили своє місто, свою країну. Тому вони і вийшли обороняти все це», - розповів Андрій.

Історичний бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року. На знак того, що відвага і готовність українців віддати за рідну землю життя йдуть крізь віки, учасники реконструкції запалили символічний вогник. Лампадку з рук у руки передали від епохи козацьких отаманів до часів героїв Крут, і далі, до сучасних героїв – бійців АТО, а звідти – до рук нових поколінь українців.

Gorod.dp.ua на Facebook.

2  

sid_dniepr  (01.02.16 10:27): "масштабным мероприятием" - масштабность просто поражает воображение, как и масштабность "активистов" на мосту во время так называемого праздника соборности.
viktor121  (01.02.16 08:11): Смешно а где этих клоунов набрали местный кружок очумелые ручки ржачь )))
1

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті