Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
12:44

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Борис Філатов подякував ліквідаторам Чорнобильської катастрофи за їхній подвиг

|«« «« »» »»|

У День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС мер Дніпропетровська зустрівся з відчайдушними рятівниками тих часів. З нагоди пам’ятної дати у залі міськради зібрались понад 60 активістів чорнобильського руху та учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Ті, хто не жаліючи себе працювали в самому епіцентрі катастрофи – з першого дня вибуху і аж до зведення над реактором саркофагу – отримали подяки від міського голови, почесні грамоти Дніпропетровського союзу «Союз Чорнобиль України» та натуральну допомогу.

«Я б не хотів говорити сухою мовою. Думаю ви наслухалися вже.Пам'ятаю, батько прийшов і сказав матері:«Не знаю що сталося, але нам напевно потрібно виїхати». Я пам'ятаю цей час, ці чутки і розмови. Всі хотіли виїхати, спасти дітей.А ви, тоді ще молоді люди, без страху пірнули у вир цієї катастрофи. Сьогодні всі ми розуміємо глибину вашого подвигу. І щиро вам за нього вдячні», - сказав Борис Філатов.

Мер Дніпропетровська підкреслив, що на потребах тих, хто захистив Україну, економити неможливо.

«Мої двері завжди відкриті для вас. Та я хочу, щоб ви вплинули переконаннями і розмовами, у тому числі, з вашими друзями та колегами – необхідно донести до депутатів міської ради, щоб вони перестали саботувати роботу мерії. У мене наразі є таке відчуття, що у новий рік ми можемо увійти по 1/12 бюджету. Тоді про пільги, навіть у тих об’ємах, що зараз буде годі й говорити», - повідомив Борис Філатов.

Зазначимо, що сьогодні у Дніпропетровську живуть близько 7 тис постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Серед них 863 дитини – з яких 11 малюків мають інвалідність. Загалом через аварію на Чорнобильській атомній електростанції інвалідність різних категорій мають більше 5,5 тис мешканців міста.

Аби забезпечити для кожного з них соціальні гарантії та пільги, протягом 2014-2016 рр. у Дніпропетровську діє Комплексна програма соціального захисту громадян. За її умовами щомісяця відповідним категоріям дніпропетровців виділяється адресна матеріальна допомога на сплату житлово-комунальних послуг. Також здійснюється часткове відшкодування витрат за послуги поховання.

Разом з тим, постраждалі внаслідок аварії отримують матеріальну та натуральну допомогу. Чорнобильці I-II категорій мають постійну можливість проходити оздоровлення за рахунок міського бюджету.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті