Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
04:43

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровську відкрилась виставка «Графіка без берегів»

|«« «« »» »»|

16 квітня 2014 року у Дніпропетровському Будинку мистецтв Дніпропетровської міської ради відбулося відкриття виставки творів художників екслібрису та графіки «Графіка без берегів». На церемонії відкриття виступили: заступник міського голови І. Г. Зайцева, голова правління клубу «Кобзар» І. М. Колядіна, мистецтвознавець Л. В. Тверська, художник-графів А. В. Кузнецова, представники педагогічної громадскості і студентської молоді.

На виставці експонується 180 робіт 10 авторів. Значна частина експозиції – персональна виставка київського заслуженого художника України, живописця та графіка Петра Малишка та його сина Тараса Малишка – художника-графіка. В експозиції також представлені роботи дніпропетровських художників з клубу екслібрису та графіки «Кобзар»: Ірини Колядіної, Анатолія Худякова, Алли Кузнєцової, Олександри Колядіної, Сергія Алієва-Ковики, Андрія Соколова, Марини Хворост-Шаульської, Кароліни Касьяненко. Автори присвятили виставку пам'яті Хвороста Василя Івановича, заслуженого працівника культури України, відомого дніпропетровського живописця та графіка, одного із фундаторів клубу «Кобзар», який він очолював понад тридцять років.

На вернісажі можна ознайомитись із цілим спектром стилістичних особливостей авторських індивідуальностей, що дає можливість представити стан розвитку мистецтва графіки сьогодення. Експонуються твори, при виконанні яких використовувались всі відомі графічні техніки: ліногравюра, офорт, гравюра на картоні, літографія, комп'ютерна графіка. Центральне місце в експозиції займає екслібрис – своєрідна мініатюрна графіка, в якій художник передає не тільки характер колекціонера книг, але й унікальність його книжкового зібрання. Експозиція дозволяє мешканцям міста побачити ілюстрації до відомих літературних творів українських авторів, серед яких значне місце займають ілюстрації поезії та прозу Великого Кобзаря.

Виставка «Графіка без берегів» буде працювати до 10 травня 2015 року з 10.00 до 18.00 години, крім суботи та неділі, у приміщенні Дніпропетровського Будинку мистецтв Дніпропетровської міської ради.

Вхід – вільний.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті