Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 21 вересня 2024
01:12

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Політика безпеки власної країни повинна визначатися разом – владою та народом

Політика безпеки власної країни повинна визначатися разом – владою та народом
Визначати політику безпеки власної країни влада та народ мають разом. Про це йшла мова під час роботи Стратегічного дискусійного клубу «ЄС, НАТО… що посилить безпеку України?». Захід присвячений питанням національної безпеки України та європейській інтеграції.

«Рік тому країна проголосувала за те, щоб ми змінили свій вектор розвитку. Ми проголосували за свободу та незалежність. Ми обрали європейський шлях розвитку. Ми розуміємо, що країна, яка не може захищатися, обов'язково приверне до себе увагу тих, хто силою та зброєю захоче завоювати її», - сказав радник губернатора Борис Трейгерман, звертаючись до учасників дискусійного клубу.

Він також зазначив, що сьогодні суспільство достатньо роз'єднане у питанні, чи вступати Україні до НАТО. «Тому побідні дискусії необхідні громадськості. А присутність на таких заходах міжнародного політичного корпусу свідчить про те, що міжнародній спільноті не байдужа доля та майбутнє України. Але те,якою буде Україна завтра, залежить від нас з вами», - підкреслив радник губернатора.

Досвідом вступу до НАТО та ЄС поділився заступник Міністра закордонних справ Литви Андріус Крівас. За його словами це були два паралельні процеси, які тривали не один рік та потребували скрупульозної роботи. У Литві вони завершилися майже одночасно з різницею в один рік.

«Це була довгострокова стратегічна мета у політиці Литви в напрямку іноземних справ та безпеки. Велику роль тут відіграла роз'яснювальна робота. Обидві організації вели детальний моніторинг настроїв людей. Уряд роз'яснював усі нюанси членства в ЄС та НАТО», - сказав Андріус Крівас.

Посол Норвегії в Україні Йон Ельведал Фредріксен наголосив, що вирішувати якою буде політика безпеки в Україні, повинен тільки її народ разом з владою. В той же час Норвегія розвиває програми підтримки України. Це бюджетна підтримка, електронне урядування, енергозбереження, розвиток сільського господарства, антикорупційні заходи.

Довідка:

У заході взяли участь: директор Інституту світової політики Альона Гетьманчук, Заступник Голови Дніпропетровської ОДА Геннадій Корбан, заступник Міністра закордонних справ Литви Андріус Крівас, директор Офісу зв'язку НАТО в Україні Марчін Кожіел, Посол Норвегії в Україні Йон Ельведал Фредріксен, заступник директора Центру східноєвропейських досліджень Адам Еберхардт (Польща), відомий український політолог Олексій Гарань.

Публічна дискусія організована в рамках проекту Інституту світової політики «Стратегічний дискусійний клуб у регіонах України» за підтримки уряду Норвегії. Цей проект є продовженням успішного проекту ІСП, під час якого у 2013 році в Києві відбулося шість засідань Стратегічного дискусійного клубу. Події останнього року підтвердили необхідність продовження змістовних регулярних публічних дискусій щодо питань національної безпеки України, зокрема із більш широким залученням регіональних експертів. Всього заплановано шість регіональних дискусій, і Дніпропетровськ стане п'ятим містом, де відбулося подібне засідання.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

   


Странная компашка  (12.03.15 15:31): Норвегия не является членом Евросоюза. По собственному желанию! В сети почитайте почему.
Если кратко, они не захотели убивать свои производства. с/х, отдавать под контроль ЕС рыболовство и рыбную промышленность. Ну и нефть конечно. У них есть немного нефти :) А Литва сама в заднице, что она там может насоветывать?:)
Відповісти | З цитатою
пуй  (12.03.15 14:38): прошу не винить меня в смерти путина Відповісти | З цитатою
Суворов  (12.03.15 13:03): Украине в первую очередь надо стать экономически состоятельной. Пример- Австрия, Финляндия,Швеция и Швейцария. Эти страны действительно независимые достойны уважения. Ведут разумную политику и не рискуют своим суверенитетом. Відповісти | З цитатою
угу  (12.03.15 11:55): «ЕС, НАТО... что усилит безопасность Украины?» Кокс, герыч... что укрепит здоровье поцыйента? Відповісти | З цитатою
Ninella  (12.03.15 11:25): Сегодня главная проблема - как достучаться до зомбированного населения Украины, значительная часть которого верит, что Россия - агрессор Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Прохожий  (12.03.15 11:10): Все как всегда - политика должна определяться народом, а обсуждают с чужим дядей. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті