Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
09:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровську вперше в Україні відкриється Локальна демократична агенція

У Дніпропетровську вперше в Україні відкриється Локальна демократична агенція
Перше в державі Локальна демократична агенція (LDA) відкриється у Дніпропетровську 18 травня 2015 року. Про це стало відомо 6 березня на зустрічі керівництва Дніпропетровської обласної ради, представників європейських, національних та регіональних громадських організацій.

«Локальна демократія означає можливість громадянина брати участь у громадському житті території не тільки раз в декілька років на виборах, а й постійно. Для цього є ціла низка засобів починаючи з впровадження громадських слухань та закінчуючи об'єднаннями громадян. Саме впровадження сучасних демократичних практик в Україні є головно метою цієї установи», – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.

Агенція займатиметься впровадженням та моніторингом демократичних процесів в регіоні, буде підтримувати розвиток громадянського суспільства і відкриє перед людьми можливості, щоб вони самостійно могли співпрацювати з органами влади і впливати на ефективність їх роботи. Крім того, Дніпропетровщина стане першим українським регіоном, громади якого будуть напряму співпрацювати з представниками місцевих і регіональних влад Ради Європи, а також з програмами Східного партнерства ЄС у напрямку розвитку громадянського суспільства.

За словами члена Керуючого Комітету ALDA, співголови Робочої групи з питань Східного партнерства Пера Вінтера, агенція у Дніпропетровську стане частиною широкої мережі LDA, які вже існують в сусідніх країнах. Роль міжнародних партнерів полягатиме у фінансовій підтримці, підготовці та реалізації спільних проектів, а також заохочуванні створення мереж участі між громадами. Міжнародними партнерами стануть регіони і муніципалітети, а також неурядові організації з Європи, зацікавлені у зміцненні місцевої демократії в України. Учасники LDA зможуть обмінюватися передовим досвідом, приєднуватись до європейських проектів з розвитку громад та децентралізованого співробітництва, питань миру і примирення.

Ініціатива реалізується у співпраці Дніпропетровської обласної ради та Воєводства Нижньої Сілезії. Основні партнери ЛДА Дніпропетровськ: воєводство Нижня Сілезія (Польща), регіон Ельзас (Франція).

Довідка:

У Дніпропетровській області за останні 4 роки участь населення у різного роду соціальних проектах збільшилася в декілька разів. Якщо у 2010 році у реалізації власних ініціатив брали участь лише 60 тисяч осіб, то вже у 2013 році цей показник був 300 тисяч, а у 2014 – 700 тисяч. Кількість проектів, які були ініційовані збільшувалася пропорційно.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

   


ну слава Б-гу  (08.03.15 21:07): теперь заживем Відповісти | З цитатою
енот  (08.03.15 09:47): Я так понимаю, что основная цель "агенства"-выдуривать финансирование у наивных зарубежных партнеров. которые не представляют с кем имеют дело. Товарищ Корейко наш учитель. Відповісти | З цитатою
Наташа из Ростова  (07.03.15 18:21): Эт шота типа "бальницы будущего"? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (9)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  До України повертається пил з Сахари (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті