Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Сб, 27 липня 2024
15:43

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Дніпровський РВ м. Дніпр


25 липня 2024, 10:40

1036 РОКІВ ВІД ДНЯ ХРЕЩЕННЯ КИЇВСЬКОЇ РУСІ

Щороку Україна святкує свято на честь однієї з найважливіших релігійних подій в українській історії. Православні відзначають День хрещення Київської Русі на честь заснування в країні християнства князем Володимиром Великим. Офіційно свято називається День хрещення Київської Русі-України. Історично вважається, що князь Володимир прийняв хрещення та повернувся до Києва 28 липня, хоча точну дату самого хрещення встановити не вдалося.
Ця важлива подія змінила хід історії, ціннісні орієнтири й визначила долю багатьох поколінь українців. Становлення Русі, як християнської держави, стало одним із поворотних фрагментів в історії українського народу. Хрещення Русі — це символічне свято, яке Україну робить частиною загальноєвропейської цивілізації.
В 2024 році відзначається 1036-річчя хрещення Київської Русі. У День хрещення Русі-України у храмах проводяться богослужіння на честь Володимира Великого.
Для суб’єктів пробації, що перебувають на обліку Дніпровського районного відділу м. Дніпра був проведено захід, на якому було донесено, що День хрещення Київської Русі — державна пам'ятна дата в Україні на честь хрещення Русі. Історія — це наші здобутки, наш досвід наш своєрідний ідентифікаційний код. Історія кожної нації індивідуальна і неповторна. Українці мають пам’ятати свою історію, пам’ятати все, адже не знаючи минулого, не матимеш майбутнього!





Переглядів: 34
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті