Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 29 березня 2024
12:52

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Рrobation


24 березня 2023, 11:21

ВІДНОВЛЕНЕ ПРАВОСУДДЯ ДЛЯ НЕПОВНОЛІТНІХ

«Відновне правосуддя для неповнолітніх та переваги участі неповнолітніх у Програмі відновлення» стало темою вебінару, який 23 березня 2023 року організовано філією Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області для 49 працівників уповноважених органів з питань пробації та представників територіальних підрозділів ювенальної превенції за участю адвокатки, членкині «ЮрФем», медіаторки, тренерки з впровадження міжнародних стандартів захисту та представництва прав дітей, які перебувають у конфлікті та у контакті з законом, юрисконсультом КП «Криворізький центр профілактики та боротьби зі СНІДом» ДОР», членкині ГО «Асоціація жінок - юристок України «ЮрФем», ГО «Право Є», молодіжного комітету НААУ - «UМВА NextGen», тренерки проекту «Нульова толерантність до насильства» Наталею Радіоновою.
Під час заходу присутніми обговорювалися питання медіації, ролі адвокатів – посередників та уповноважених органів у відновному правосудді для неповнолітніх, переваги вирішення конфліктів альтернативним шляхом, важливість врахування особливостей психологічного розвитку неповнолітніх під час участі у Програмі. Спікером наведено приклади успішних випадків в її практиці. Так, Наталею Радіоновою зауважено, що механізм медіації у кримінальних справах дуже важливий для неповнолітнього, який скоїв суспільно небезпечне діяння, оскільки сприяє максимально ранньому виведенню дитини із кримінального процесу та ресоціалізації у суспільному житті.
У підсумку учасники відмітили, що застосування механізму відновного правосуддя та участь неповнолітнього у Програмі – це шанс не стати засудженим в юному віці, виправити ситуацію з нанесеною шкодою для потерпілої сторони, зробити висновки та більше не вчиняти кримінальних проступків, щоб не повторити кримінальний досвід в майбутньому.

Філія Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області






Переглядів: 230
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті