Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Нд, 12 травня 2024
00:52

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Дніпровський РВ м. Дніпр


21 квітня 2022, 13:05

Отримання соціальної допомоги під час воєнного стану та відновлення втрачених документи

21.04.2022 в приміщенні Дніпровського районного відділу м. Дніпра філії державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області головним юристом сектору Слобожанського бюро правової допомоги Дніпропетровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Іриною Лабойко спільно з працівниками відділу проведено захід для засуджених, які перебувають на обліку в підрозділі на якому роз’яснено та доведено, як отримати соціальну допомогу та відновити втрачені документи під час воєнного стану.
Проінформовано, що Мінсоцполітики запевнило, що держава продовжить виплачувати призначені державні соціальні допомоги людям упродовж воєнного стану плюс один місяць після його завершення. Для цього Уряд прийняв постанову "Деякі питання надання державної соціальної допомоги на період введення воєнного стану" від 07.03.2022 р. № 214.
Виплата призначених державних соціальних допомог не зупинятиметься. Під час воєнного стану не потрібно звертатись за їх перепризначенням або підтвердженням права на їх отримання. До таких видів державних соціальних допомог відносяться: соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям, допомога на дітей одиноким матерям, допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, допомога особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, особам з інвалідністю, допомога при народженні дитини тощо.
Після скасування воєнного стану органи соцзахисту проінформують одержувачів про необхідність протягом одного місяця оновити документи, необхідні для того, щоб продовжувати отримувати допомогу.
Також, роз’яснено якщо втрачено паспорт, водійське посвідчення тощо під час воєнного стану, процедура відновлення документів трохи відрізняється від звичайного часу. Кабінет Міністрів України 28 лютого 2022 року схвалив постанову, якою припинив надання адміністративних послуг на час воєнного стану. Надання адміністративних послуг буде відновлено протягом місяця після скасування воєнного стану.
У Державній міграційній службі оформити новий паспорт громадянина України неможливо. Натомість можна користуватися іншими документами, що засвідчують особу, а саме: закордонним паспортом громадянина України; е-паспортом громадянина України, який сформований у мобільному додатку “Дія” (як внутрішнім, так і закордонним); посвідченням водія.
Крім того, суб’єктам пробації роз’яснено, що у постанові Кабінету Міністрів України № 165 від 28 лютого 2022 року сказано, що документи на авто діятимуть навіть після закінчення їх терміну. Йдеться про посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та техпаспорт. Тому міняти ці документи під час воєнного стану не потрібно. Штрафи за прострочені документи не передбачено.


Дніпровський районний відділ
м. Дніпра філії Державної установи
«Центр пробації» у Дніпропетровській області






Переглядів: 253
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті