Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Пн, 29 квітня 2024
15:03

БЛОГ

Самарський районний відділ пробації

Cамарський районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області

День української писемності та мови у Самарському районному відділі пробації

27.10.2023 14:15

Українська мова - одна з найбагатших та наймилозвучніших мов світу. Вона походить від єдиного праслов’янського кореня, а не від давньоруської мови, що розділилася на українську, білоруську та російську мови. Формуватися українська мова почала у VI столітті, цей процес тривав до XVI століття. Державною українська стала 26 жовтня 1989 року, нині нею володіє близько 45 мільйонів людей у всьому світі.
Свято започаткували 6 листопада 1997 року. Тодішній президент України Леонід Кучма підтримав ініціативу громадських організацій та видав указ № 1241/97 "Про День української писемності та мови". До 2023 року його відзначали 9 листопада — у день вшанування пам'яті преподобного Нестора Літописця — за юліанським календарем, за яким церква жила донедавна. Цього року Україна вперше відзначатимеДень української писемності та мови 27 жовтня.
Мети свята у документі не прописано. Але щороку в Україні, цього дня проводять серії заходів. Свято нагадує про давність української мови, яка є єдиною державною, про історію її абетки, розповідає про розвиток української писемності, та й загалом популяризує українську мову в Україні та за кордоном.
Цьогоріч згідно з Указом Президента відбувся Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Ця акція з кожним роком набуває все більшого розмаху й об'єднує Українців з усіх куточків світу в боротьбі за власну ідентичність та свободу. Авторкою тексту "Дороги України" цього року стала українська поетеса Катерина Калитко.
З метою підвищеннянаціональної самовіданості, вдосконалення знань та навичок володіння українською мовою працівники Самарського районного відділу з питань пробації разом із правопорушниками, які перебувають на обліку органу пробації, долучились до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.


Коментарі: 0 | Залишити коментар


Усього 1. Попередня cторінка | Сторінка 1 з 1 | Наступна сторінка
Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті