Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Блог
Чт, 9 травня 2024
09:08

БЛОГИ

marik2104


28 листопада 2022, 14:09

Одноразове добровільне декларування. Ставка збору з одноразового декларування

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що відповідно до вимог пункту 4 підрозділу 9 прим. 4 розділу ХХ Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями (далі – Кодекс) об’єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування можуть бути, але не виключно:
- валютні цінності (банківські метали, крім тих, що не розміщені на рахунках, національна валюта (гривня) та іноземна валюта, крім коштів у готівковій формі, та права грошової вимоги (у тому числі депозит (вклад), кошти, позичені третім особам за договором позики, оформлені у письмовій формі з юридичною особою або нотаріально посвідчені у разі виникнення права вимоги декларанта до іншої фізичної особи);
- нерухоме майно (земельні ділянки; обʼєкти житлової і нежитлової нерухомості, незавершеного будівництва);
- рухоме майно (транспортні засоби та інші самохідні машини механізми), інше цінне рухоме майно (предмети мистецтва та антикваріату, дорогоцінні метали, дорогоцінне каміння, ювелірні вироби тощо;
- цінні папери та корпоративні права (цінні папери; частки (паї) у майні юридичних осіб, акції, корпоративні права в інші, ніж цінні папери, формі; фінансові інструменти);
- права на отримання дивідендів, процентів чи іншої аналогічної майнової вигоди, не пов’язані з правом власності на цінні папери, частки (паї) у майні юридичних осіб та/або в утвореннях буз статусу юридичної особи;
- інші активи фізичної особи, у тому числі майно, банківські метали, що не розміщені на рахунках, пам’ятні банкноти та монети, майнові права, що належать декларанту або з яких декларант отримує чи має право отримувати доходи на підставі договору про управління майном чи іншого аналогічного правочину та не сплачує власнику такого майна частину належного власнику доходу.
Ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування визначені пунктом 8 підрозділу 9 прим. 4 розділу ХХ Кодексу та складають:
5 % - ставка збору для об’єктів декларування, розміщених на території України (підпункт 8.1 пункту 8 підрозділу 9 прим. 4 розділу ХХ Кодексу).
У цілях одноразового (спеціального) добровільного декларування для застосування передбаченої цим підпунктом ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації кошти декларанта в національній та іноземній валютах, банківських металах мають бути розміщені на рахунках у банках України.
Як альтернативу платник податків може обрати ставку 6 відсотків із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно.
9 % - ставка збору для об’єктів декларування, розміщених за межами України (підпункт 8.2 пункту 8 підрозділу 9 прим. 4 розділу ХХ Кодексу).
У цілях одноразового (спеціального) добровільного декларування для застосування передбаченої підпунктом 8.2 цього пункту ставки збору кошти декларанта в іноземній валюті на дату подання такої декларації мають бути розміщені на рахунках у банках та/або інших фінансових установах за кордоном.
Як альтернативу платник податків може обрати ставку 11,5 відсотка із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно.
2,5 % - ставка збору щодо номінальної вартості державних облігацій України з терміном обігу більше ніж 365 днів без права дострокового погашення, придбаних декларантом у період з 01 вересня 2021 року до 28 лютого 2023 року (законопроект 7506-1 від 06.07.2022) до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації (підпункт 8.3 пункту 8 підрозділу 9 прим. 4 розділу ХХ Кодексу)..
Як альтернативу платник податків може обрати ставку 3 відсотки із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно.
Одночасно зауважуємо, що у разі вибору декларантом у межах одноразового (спеціального) добровільного декларування ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, що передбачає сплату такого платежу трьома рівними частинами, сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом: першого платежу - протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації; другого платежу - до 1 листопада 2023 року; третього платежу - до 1 листопада 2024 року, крім випадків, передбачених абзацами третім - шостим цього пункту (абзац другий п.12 підрозділу 9 прим. 4розділу ХХ Кодексу) .
У разі вибору декларантом, який подав одноразову (спеціальну) добровільну декларацію після 31 серпня 2022 року, у межах одноразового (спеціального) добровільного декларування ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, що передбачає сплату такого платежу трьома рівними частинами, сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом у такому порядку: першого платежу - протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації; другого платежу - до 1 травня 2024 року; третього платежу - до 1 травня 2025 року" (абзаци третій-шостий п.12 підрозділу 9 прим. 4розділу ХХ Кодексу).



Останній раз редагувалося: 28.11.2022 14:09


Усі записи автора | Предыдущая | Следующая


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті