Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
чт, 25 апреля 2024
07:36

Нескорені

Посмотреть афишу: Нескорені

1 Відділення
На музыку М. Равеля
"Нескорені"
Сучасний балет на 1 дію

«Болеро» – справжній композиторський фокус Равеля. Сам композитор так охарактеризував свій твір: «Це – танець у дуже стриманому темпі, цілковито незмінний як мелодійно, так і гармонійно і ритмічно, причому ритм безперервно відбивається барабаном. Єдиний елемент різноманітності вноситиметься оркестровим crescendo [італ. – підсилення звучання.]».

Спочатку це був своєрідний композиторський експеримент: музичний твір який звучить п'ятнадцять хвилин, побудований лише на двох темах, що наполегливо повторюються без будь-якого розвитку. Гіпнотичний вплив ритмічної фігури, що незмінна і багато разів повторюється, на тлі якої дві теми також звучатимуть багато разів, демонструючи незвичайне зростання емоційного напруження та підсилюючись все нові та нові інструменти.

У равелівському «Болеро» є і щось войовниче – у звучанні малих барабанів. Барабані – це завжди тривога, це якась загроза. Барабані – глашатаї війни, тому не дивно, що грізний тон равелівського «Болеро» справляє неймовірно сильне враження, що турбуватиме і піднімає. І тому саме ця музика була обрана для хореографічного віддзеркалення стану нашої країни, нескореності нашого народу, що прокинувся від вибухів у ранці 24 лютого 2022р.

Енергетика музики Равеля, її постійно зростаюча напруга, – підіймає, очищає, розливає навкруги світло, яке не померкне ніколи.

“Крути, Історіє,
литі могутні жернова,
Будь мельничихою
у грізний час прибою!
О, болеро!
священний танець бою!»

2 Відділення
Шопеніана
Ф. Шопен
(Сільфіді)

Хореографічний шедевр Фокіна на музыку Шопена – одна із найпривабливіших сторінок в історії балетного мистецтва. Наче у дивовижному сні з'являється перед глядачем хоровод Сільфід у старовинних пачках. І як ефемерні повітряні польоти, стрибки та пробіжки танцюючих балерин. Цей балет чарує, гіпнотизує, захоплює.


Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте