Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
17:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпро піклується про родини, які опинились у складних життєвих обставинах

|«« «« »» »»|

Дніпро продовжує допомагати сімʼям, які опинились у складних життєвих обставинах. Безкоштовні послуги психолога, логопеда, фахівця з соціальної роботи можна отримати у Центрі соціальної підтримки дітей та сімей «Обійми».

Двічі на тиждень з донечкою та дванадцятирічною племінницею пані Вікторії працюють спеціалісти. Жінка – вимушена переселенка, через війну покинула Володимирівку, що на Донеччині. Там через дії агресора втратила все. До Дніпра приїхала з трьома дітьми: племінницею, п’ятирічною донькою та дворічним сином.

«У мене молодша донька більш така комунікабельна, то старшенька через обставини замкнута, тож я шукала не лише логопеда дітям, а й психолога. І от дівчата з центру зуміли до себе її налаштувати, що тепер дитина із задоволенням спілкується. Ми дуже вдячні центру за підтримку, дівчатка постійно не можуть дочекатись наступних занять», – зазначила Вікторія.

Від початку року до служби підтримки звернулось 22 родини, в яких 41 дитина. Усі вони потребували та отримали допомогу спеціалістів. Щоденно у центрі проходить до 10 індивідуальних та групових занять з 4-8 сім’ями.

«Наша служба надає комплексну соціальну допомогу сімʼям з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах. Послуги безкоштовні в очному та дистанційному форматі – за зручним для відвідувачів графіком. До нас звертаються вимушено переміщені, багатодітні родини, дитячі будинки сімейного типу та батьки-усиновлювачі. Але останнім часом все більше до нас звертаються сімей в стадії розлучення, бо стрес, в якому ми всі живемо, негативно впливає на стосунки між подружжям. Психолог нашого відділення проводить з такими парами тренінги, консультації, які направлені на збереження родини та відновлення стосунків подружжя. Заняття ми проводимо з дітьми від трьох років», – зазначила завідувачка відділення «Служба підтримки сім’ї» КЗ соціального захисту «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Обійми» Інна Копиленко.

Також на базі центру працює «банк одягу». Там ВПО та люди, які перебувають у складних життєвих обставинах, зокрема сім'ї, що відвідують «Службу підтримки сім’ї», можуть безкоштовно отримати та обрати для себе чисті вживані речі у хорошому стані – як теплі, так і більш легкі. Звернутись до центру можна за телефоном: 097 449 37 53.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті